Συνάντηση ΣΟΦ, Πανεπιστημίου του Coventry και Αν. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ

Την  23 Μαϊου 2018 στο Υπ. Υγείας ο Αν. Γενικός Γραμματέας, Σταμάτης Βαρδαρός, υποδέχθηκε ακαδημαϊκούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Coventry, σπουδαστές στην Ηγεσία στον χώρο της Ηγεσίας στην Υγεία που ήδη είναι manager δομών υγείας στις χώρες τους (Αγγλία, Γαλλία, Αυστραλία, Πακιστάν, Κίνα, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Καμερούν, Νιγηρία, Γκάνα).

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ηγεσία του Υπουργείου από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, για τα χρονίζοντα προβλήματα στην Υγεία, για τις αποφάσεις που πάρθηκαν με σκοπό την εξυγίανση του χώρου, αλλά και για την υλοποιούμενη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Αν. Γενικός Γραμματέας δέχθηκε ερωτήσεις και συνομίλησε με τους σπουδαστές και τους καθηγητές τους επί ζητημάτων που αφορούν τη λήψη αποφάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και στο πλαίσιο της πολιτικής της Υγείας.

Ήταν μεγάλη μου χαρά να οργανώσω αυτήν την επίσκεψη και να συμμετάσχω σε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο για την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ στη χώρα μας και τα μελλοντικά βήματα!